Върни се горе
Последвайте ни:

Докторите го наричат “ прекалено преработена кожа“, нов вид кожно заболяване в резултат от прекаленото третиране на кожата, неправилната грижа и избор на стресиращи, инвазивни процедури. Кожата е малтретирана до там, че загубва натуралните си качества- от външния си вид до невъзможността да се възстановява.

Прекалено Преработена Кожа

  • Изглежда като твърда хартия, липса на жизнена енергия
  • Изглежда неравна, многотонна, и често пъти зачервена
  • Люспи се дори и след ексфолиация
  • Може да изглежда сякаш има блясък, сякаш е хидратирана кожа, като всъщност не е. Събиране на мастни звена
  • Причинява преждевременни бръчки, особено около очите и горната част на бузите

Прекаляването с химически пилинги, неуспешни операции или манипулации, свръх дермобразия и ексфолиране афектират негативно кожата до степен, в която естественият жизнен поток е блокиран. Това от своя страна води до две негативни състояния:

  1. Разпад на минерали, които са от съществено значение за естествената осмоза в слоевете на кожата.
  2. Движение на течност.

Както кръвта, лимфата и водата вече не се движат правилно, поради липсата на хранителни вещества. Оксигенирането / Транспорт на кислород в кръвта/ не достига до всички слоеве на кожата. Способността да се отстранят токсините е афектирана. Накратко, кожата е загубила възможността си да се хидратира и да се възстановява. Още повече процедури, неподходящи и самодейно направени могат само да влошат състоянието на кожата или да не позволят дори и на добри продукти да имат резултат.

Съществуването на това кожно състояние е неприятно и твърде много хора страдат от нездрава, загубила баланс кожа, дори и във възраст, нетипична за бръчки и пигментация. Това състояние на кожата, демонстрира какво се случва с кожата, когато не я уважаваме като органа, който е тя, а я приемаме за даденост. Продължителното пренебрегване създава риск моментното състояние да се превърне в хронично заболяване.

Предпазване и решение на проблема:

Нека помним, сериозните кожни заболявания не се случват за един ден, те са свързани с хранителна нетолерантност, химическо натравяне / консервантите например/ или инфекция. Нарушена кожна структура и проблеми с кожата в резултат на неправилна или прекалено агресивна терапия се развиват много бързо.
Повечето кожни заболявания, включително и “преработената кожа“ могат да бъдат отстранени, ако се третират в ранния им стадий. Разбира се, образованият и опитен дерматолог и/или козметик знае перфектно как да прочете признаците на грешна грижа на кожата и да предложи най-подхощото решение за вас.

Балансирана кожа е богатство. За постигането на истински баланс е ключово паралелно да се съчетае начина ви на живот с професионални терапии и правилни продукти за домашна употреба по правилен начин в правилното време. Това никак не е трудно да се постигне, напротив. В България има експерти кожни специалисти, много добри козметици и дерматолози, които ще разгледат състоянието на вашата кожа и ще ви дадат ценни съвети за грижата на кожата ви. Ние работим заедно с високачественото студио за красота и здраве: Боди Талк. В Боди Талк, гр. София ще откриете натурални решения и продукти за кожата на тялото и лицето. Доказани специалисти и иноватори. Всеки наш клиент получава пакет с отстъпки в студиото заедно с поръчката си. Имайте предвид, че приемът на колаген може да съпътства процедура и/или да бъде следпроцедурна грижа. Не необходимо да търсите специалист близо до вас. По-добре е да отидете на място, където ще проведете една пълна консултация със експерт, за който е важно кожата ви наистина да се подобри.

Съвсем достъпни са вече и тестовете за хранителна нетолерантност. Сега с празничните похапвания, може да не ви става тежко само от преяждането или смесването на куп храни, а от нетолерантност. Изобщо не трябва да сме специалисти, за да разберем, че ако организмът ни не толерира храна, то приемът на същата храна обърква процесите в тялото ни и кожата ще страда и изобщо цялото тяло ще страда.

Кремове; маски; почистващи продукти за домашна употреба. Пазарът е пълен с варианти и то с много добри варианти. Няма да посочваме конкретна бяла козметика, тъй като желаем да ви стимулираме да си обърнете внимание, да се срещнете със специалист, който ще ви каже от какво точно се нуждаете. Да се ерудирате, така че като четете етикета на продукт да знаете, кое е подходящо за вас и кое не е. Всички сме уникални сами по себе си, кожите ни също.

Всеизвестно е, че приемът на витамини А и Е е важен за кожата, но пък какво става, ако приемате тези витамини от храни, които в момента организмът ви просто не толерира?

Виждате ли, как нехайно, а дори и от незнание може да си въвлечем в продължителни проблеми с кожата и в скъпи продължителни терапии. Нека бъдем честни, и мъжете и жените, колкото и несуетни или пък суетни да сме, никой от нас не обича да има кожни проблеми, рани, пъпки и т.н. За бръчки има ли нужда да споменаваме. На кой му се старее и то преждревременно?

Понякога и факта, че пазарът е пълен с избор води до преработването на кожата. В стремежа ни да се чувстваме и изглеждаме по-добре можем и да прекалим. Няма страшно, като че ли повечето от нас сме го правили. Жените прекаляват да изпробват нови продукти и терапии, а пък мъжете прекаляват с използването на нищо или един и същ продукт. Не всички сме специалист дерматолог, но можем да слушаме тялот си и да инвестираме навреме поне в една консултация.

Последен съвет, четете етикетите, недейте сами да си вредите с токсини и консерванти.

Преработената кожа има решение.

Пожелаваме ви през 2018-та година да се грижите за себе си, да балансирате състоянието на кожата си и макар всички да станем с една година по-големи, то нито да изглеждате, нито да се чувствате така! Бъдете здрави!

 

X