Върни се горе
Последвайте ни:

Консумирането на колаген може да допринесе за значителна разлика като става на въпрос за мобилни стави. Колагенът е основен структурен протеин, намиращ се в мускулите, костите, сухожилията, ставите и кожата, който играе основна роля в силата на нашето тяло. Правилното количество колаген е важно за нашето здраве, когато колагенът започне да намаля се създават безброй здравословни проблеми. Колагенът отдавна се използва в козметиката(кремове, терапии). В днешно време добавките с колаген се използат за оздравяването и възстановяването на тъканите на тялото.

Да си припомним:
• Протеинът колаген заема около 30% от общия протеин в тялото
• Колагенът естествено намаля с годините и поради начина на живот
• Колаген добавките помагат за възстановяването на тялото; като помага на тялото да произвежда отново собствен колаген
• Колаген добавките са прецизно изработени, за да може тялото да ги усвои максимално и максимално бързо

Колаген добавките най-много се използват за регенерацията на тъканите; за намалянето на признаците на стареене на лицето и за заздравяването на рани. Въпреки това, има различни проучвания който показват, че колагенът е ефективен и за намалянето на ставни болки от остеоартит до регулярните болки от активен спорт.

 

СТАВНИЯ ХРУЩЯЛ:

Хрущялът се намира в различни форми в тялото. Той е свързващата тъкан, която покрива повърхността на ставите. Хрущялът си набавя силата от колаген и антиагрекан, протеин специфичен за хрущяла. Остеоартрит е най-често срещаната форма на артрит, при който възпалителните молекули разрушават колагена и антиагрекана, което пък води до загубата на хрущял в афектираните стави. Тоест преставете си, покритието на ставите ви(хрущяла) започва да изстънява. Световната Здравна Организация счита това заболяване като едно от най-често срещаните увреждащите заболявания в света. Заболяването обаче не се причинява само от годините и фактът, че натурално коленът в тялото ни намаля. Заболяването често пъти е причинено от стрес на ставите: например от спорт, високо тегло и дори от тежки движения или обездвижване на работа.
ПРОУЧВАНИЯ:

Има много проучвания, които показват значението на колаген пептиди за лечението на болките в ставите. Едно такова проучване от Москович, констатира, че хидролизираният колаген е потенциално полезен за лечението на остеоартрит и остеопороза, защото е безопасен начин и подходящ начин за дългосрочна употреба срещу тези заболявания. Проучването му показва, че болката при хора с остеоартрит в бедрото или коляното е намаляла. Най-ефективни резултати са наблюдавани при хората със сериозна болка.

Друго проучване с атлети, които са взимали 24 седмици хидролизиран колаген са усетили намаляне на болката в ставите, което допринася за по-добра физическа сила и по-добро представяне в спорта.
Колагенът се счита за безопасно средство, което се толерира от тялото много добре. Странични ефекти конкретно на нашите продукти не са наблюдавани, тъй като продуктите са 100% натурални и съдържат само колаген. Единственото, което е задължително за всеки от вас, който консумира наша колаген добавка е да не пие повече от 5гр на ден, защото просто няма нужда и по-добре да си го запазите за следващия ден.

 

За тези от вас, които страдат от болки в ставите, колената, врата, кръста, китките и т.н. или тези, които имат заболяване, употребата на колаген е важна. Тези, които водят активен начин на живот, например спорт или фитнес в залата, износването на ставите и напрежението е значително, консумацията на колаген, освен че ще поддържа ставния хрущял здрав, ще ви даде възможност да се представяте по-добре във вашия спорт. Прекалено много от нас работят на бюро в седнало положение, това само по себе си, създава лениво тяло и е причинител за болки и възможен причинител за заболяване. Без значение дали имате проблем или усещате болки от време на време, колагенът за стави е важен за всеки от нас. Първо за поддържане и превенция на евентуални проблеми и второ за възстановяване на ставите ни, което пък помага за намалянето на болките.

Добавката Колаген за Стави се консумира изключително лесно.
Налична е в стъклена опаковка и пакет. Разлика между двата продукта няма, освен в опаковката.

X