Върни се горе
Последвайте ни:
Натурален колаген за пиене. Специализирани продукти за стави и кости

Комерсиалната медицина се фокусира основно на предписването на медикаменти, които намалят риска от развитието на остеопороза при хората на възраст. Факт, за който повечето хора не знаят е, че популярните медикаменти срещу остеопороза, са фокусирани да ограничават допълнителната загуба на костна структура, вместо да я изграждат. Тези медикаменти са и асоциирани и с потентциални сериозни странични ефекти, като сърдечна аритмия.

Впечатляващи научни открития разкриват силата на колагена в подкрепата на оптимална костна здравина.

Епидемията Остеопороза

Често пъти остеопорозата е диагнозирана късно, в прогресивен стадий, което води до бързия спад на костна цялостност, което пък от своя страна води не само до изкривявания, но и до болезнени и потенциално опасни фрактури.

Съществуват изследвания, които сочат, че повече от половината население в света над 50г възраст страда от остеопороза или от ранния стадий на заболяването- остеопения.

И при двете заболявания, минералната гъстота е значително намалена. Остеопорозата отслабва нашите кости, правейки ги чупливи т.е. увеличаване на риска от фрактури.

Все още медикаментите са по-често употребявани и предписвани, вместо реалният фокус да е върху: изграждането и подобряването на костната гъстота, промени в начина на живот, баланс в теглото и други.

 

Силата на Колагена

 

Много хора биха се учудили да знаят, че костта е основно изградена от протеин молекулата- колаген. Матрицата на костта, наподябяваща гъба от колагенови фибри и соли в самата кост е изключително важна за абсорбацията на натиск/натоварвания т.е. предпазване от стресови фрактури. Представете си мост и неговите стоманени структури, които подкрепят целия мост от например: натоварвание от засилен трафик т.е. поддържат силата и здравината на цялата структура. По същия начин работи и колагена в костите ни. Естественият му спад с годините води до логични проблеми, да не говорим и за тези хора, които наследствено имат заболяване, други претърпяли травми и т.н. Самото намаляне на производството на колаген, води до нестабилна костна структура и следователно до различни възможни проблеми. Неслучайно и хората на възраст са по-уязвими към счупвания на крайниците. Костта сама по себе си и изключително здрава, но не притежава тази гъвкавост, за да се пребори с резки усуквания, което при едно падане може да превърне в счупване. А представете си, като костта не е стабилна и най-малкото удряне може да доведе до сериозни фрактури.

 

Здрава Кост и Увредена Кост

Напредъкът в разбирането на костната структура през изминалите години, доказва значението на колагена за костите. Не само като превантивна мярка, а като мярка, която спомага за изграждането на здрава костна структура и здравина.

КЛИНИЧНИ ПРОУЧВАНИЯ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ПРЕЦИЗНИТЕ КОЛАГЕН ПЕПТИДИ ПОМАГАТ ДА СТИМУЛИРАТ СИНТЕЗАТА НА КОСТНАТА МАТРИЦА И МИНЕРАЛИЗАЦИЯ. ТОВА ЗНАЧИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА КОСТНАТА МАСА И ГЪСТОТА.

Натурален Колаген, но не Всеки

Откакто значението на колаген стана познато по целия свят, изборът е огромен. Дори и в така наречените “холистични“ медикаменти. Много често в нашите статии, отбелязваме, че е абсолютно задължително да четете етикета и да се интересувате от съставките в продукта, който или ще закупите, или ви е предписан, или ви е препоръчан.

Конкретно за добавките с колаген. Многобройни от тях съдържат консерванти, подсладители, овкусители, субстанции, които са вредни. Други съдържат изкуствено създадени витамини, който при незнаен и недоказан произход са сериозно вредни за здравето.

Неслучайно, сме избрали да се открояваме с натурален продукт, съдържащ само 100% хидролизиран колаген от къси пептидни вериги. Забележете казваме къси, защото дългите пептидни вериги, при прием влизат в стомаха и си излизат, и ефект никакъв, освен възможен страничен поради допълнителните консерванти и вещества вътре.

 

 

 

Затова ще видите в сайта, че добавките специално за Кости от Финландия са патентовани. Самият процес на хидролиза е запазен от фирмата-майка, защото е доказано ефективен и доказано се абсорбира от организма. Освен това, е създаден конректно за кости.

 

 

Прием:

 

 

Определено мъже и жени над 50г възраст би трябвало да приемат редовно своя колаген за кости. Няма как натуралното да се натрупа от 2 седмици прием и да има ефект-чудо. Освен това, всичко полезно и здравословно би трябвало да се консумира редовно. Пример: Зеленчуците не ги ядем само за 1 месец в годината, мислейки си, че така сме набавили всички минерали и витамини в организма, нали? Поради тази причина, винаги препоръчваме ежедневна употреба на колагена за 3 месеца. А е толкова лесно. Най-бърза абсорбация на протеина се наблюдава сутрин на гладен стомах. Една чаена лъжица колаген се разтваря във вода. Няма вкус, да напомним съдържа само колаген.

А докато, пиете вашия колаген, хранете се здравословно, движете се, правете неща, които дават възможност на тялото ви да бъде в най-добрата си форма. Така се предпазвате и се чувствате добре.

 

 

и нека..любимите моменти с любимите

хора си останат същите

 

 

За повече информация, посетете страница “Магазин’‘ в нашия сайт.

X