Върни се горе
Последвайте ни:

Някой от най-значимите тенденции за 2018-та година (всъщност за години напред).

Повечето от нас живеят в градове, което поставя кожата под огромен стрес от заобикалящата ни замърсена среда.

Очаквавайте да чувате все повече думите: антиоксиданти, органични, натурални продукти и анти-радикали, защото все повече научни изследвания показват опустошителният ефект на радикалите върху кожата ни и изобщо върху здравето ни. Повечето от нас живеят в градове, замърсени градове, което значи, че трябва много по-сериозно да се замислим за грижата към себе си. Замърсеният въздух може да бъде 100 пъти повече вреден от пушенето на цигари ( което е също значително вредно, както знаете), особено през топлите сезони. Тогава токсините стоят ниско на ниво на земята. Тогава може би усещате кожата си стресирана, суха и напрегната след като сте прекарали цял ден в града.

Свободните радикали се намират в замърсеният въздух. Излагането на слънце, особено незащитени, нездравословните диети са също сред рисковите фактори, които могат да причинят преждевременно стареене.

Замърсяването в околната среда и радиацията генерират застрашително много свободни радикали. Тези невъзможни за спиране молекули могат да причинят разрушителни реакции на кожата. Учените твърдят, че свободните радикали (не Гени!) са отговорни за 90% от първите видими признаци на стареене- тези, които се появяват още преди да сме навършили 30 години. В повечето случай причината е стресът от замърсяването в околната среда и начина на живот.

Натуралният механизъм за борба срещу свободните радикали са антиоксидантите, които взаимодействат със радикалите, за да ги спрат да разрушат структурата на кожата. Едни от най-важните антиоксиданти са натуралните молекули от растенията.

Човешкото тяло произвежда някой антиоксиданти, но много от жизненоважните трябва да се набавят чрез диета(имаме предвид начин на хранене, избор на храни), добавки и повърхностно- с натурални продукти с доказан произход. Комбинацията от предходните 3 води до следното:

Повърхностно: предпазва кожата да допусне вредни радикали, радиация.

Вътрешно: добавките поддържат организма балансиран, подсилване на организма, както и много други, в зависимост какво приемате.

Храната: известно е за всички, и все пак да си припомним- от изключителна важност е да избираме не само какво се счита за здравословно, а това, което нашият организъм толерира.

Важно е да знаете, че различните антиоксиданти имат различни реакции/действия. Някой потискат образуването на свободни радикали, други ги неутрализират, а други поправят вече създалия се проблем.

Ключът към успеха е да комбинирате различни антиоксиданти, за да дадете на кожата си пълен спектър от защита.

Колагенът за кожа е важен в борбата срещу радикалите, преждевременното стареене, не само като предпазна мярка, а и като мярка за възстановяване на разрушената кожна структура.

Колагенът е различен от другите протеини, поради неговия аминокиселиннен профил. Всички протеини имат аминокиселини, но колагенът е уникален, защото съдържа по-високи нива на 3 изключително важни аминокиселини: Пролин, Хидроксипролин и Глицин. Всичките от тях играят основна роля във възстановяването на кожата, косата и ноктите. Както и ставите, костите и здравето на чревната флора.

Тъй като сме се фокусирали върху кожата, е логично да заключим, че след като 70% от протеина в кожата ни е колаген, то колагенът е неслучайно в основите на здрава, млада, хидратирана и еластична кожа.

 

Бялата козметика е значително богата, изберете тази, която е подходяща за вас и разбира се, много внимателно четете етикетите. Ние ви препоръчваме персонализираните кремове от Hand Made Beauty Elixirs.

Натурални, специално изготвени според типа на вашата кожа и произведени в България. Комбинирайте с Колаген за Кожа: и се чувствайте защитени, по-здрави и Натурални!

 

*Колаген за Кожа от Серия Колаген, Финландия е специализиран, натурален продукт, съдържащ само 100% хидролизиран колаген. Изготвянето на продукта е специфично и таргетира конкретно дермата, косата и ноктите.

Подробна Информация тук

X